Vize tarihi almak?

Uyum sinavi belediye sinavini kazandikdan sonra yapilmasi gerekenler.. Vize islemleri

Moderatörler: sansli, xmultecix

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: Vize tarihi almak?

Mesaj gönderen sansli »

cnm para hollandadan yattikdan sonra 4-5 gun icinde vizen tr de gozukur bilemedin tas catlasin 1 hafta sonra gozukur,,,3 aylik alirsan cok girisli oluyo yani o vizenin suresi bitmeden yani 3 ay icinde geri turkiyeye gidip gelebilir diger ulkelere giris cikis yapabilirsin,,,ama 6 aylik alirsan sadeece hollandaya giris yapar oturum kartini alana kadar giris cikis yapamassin turkiyeye ve diger ulkelere,,,umarim karisik olmamistir anlattiklarim ,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
konyali
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Konya
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen konyali »

sansli yazdı:cnm para hollandadan yattikdan sonra 4-5 gun icinde vizen tr de gozukur bilemedin tas catlasin 1 hafta sonra gozukur,,,3 aylik alirsan cok girisli oluyo yani o vizenin suresi bitmeden yani 3 ay icinde geri turkiyeye gidip gelebilir diger ulkelere giris cikis yapabilirsin,,,ama 6 aylik alirsan sadeece hollandaya giris yapar oturum kartini alana kadar giris cikis yapamassin turkiyeye ve diger ulkelere,,,umarim karisik olmamistir anlattiklarim ,,,
yok canım gayet acık iyi anladım sagolasın Allah razı olsun. ;)

Kullanıcı avatarı
D-lis
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Hollanda

Mesaj gönderen D-lis »

Arkadaslar, bir yanlis anlasilma var.

5 nisandan itibaren C vizesi (90 gunluk Schengen vizesi) + D vizesi (180 gunluk vizesi) kaldirildi. Onceden Schengen ulkelerinde ikamet etmek icin, yada giris cikis yapabilmek icin C+D vizesi aliniyordu. Simdi o kaldirildi. D vizesi ayni zamanda C vizesi.

Yani ayri vize alinmasina gerek yok. D vizesi yeterli.

Ama tabi turistik amacla gelenlere C vizesi gerekli, yani aile birlesimi icin gelmeyenlere.

Anlatabildimmi acaba? :D
Galiba anlatamadim.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

sonucta farkeden bisi olmaz al gel vizeni cnm,,,burdada 1 ayda oturum kartin geldimi elindeki vizen ister 3 aylik olsun ister 6 aylik bi gecerliligi olmicak,,,onemli olan seni hollandaya kadar getirsin yeter,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
D-lis
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Hollanda

Mesaj gönderen D-lis »

Oylede. Bazi insanlara C vizeside gerekli, cunku baska ulkdeden giris yapabilmek icin lazim oluyur. Yada arabayla gelenlere lazim oluyor. Bundan sonru ayri form doldurmaya gerek yok. Onceden hem MVV formu hem Schengen vizesi formu dolduruluyordu. Simdi bir tek form yeter. Yani bazi insanlara amac sadece Hollandaya gelebilmek degil.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

ben arkdsmzn durumunu az cok bildigim icin kendisiyle konusmuslugumuz oldugu icin oyle onemli deil al gel vizeni dedim arkdsm,,,tabiki herkesin durumu farkli olur kimine cok girisli cikisli lazim olur kimine baska turlusu,,,ama geneli hollandaya aile birlesimi basvurusu yapiyosa baska ulkeden giris yapmayi tercih etmiyolar direk turkiyeden amsterdama inmeyi yegliyolar aama dedigin gibi de olabilir haklisin ben sadece konyali arkdsmzzn durumu icin kullanmistim o cumlemi,,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
konyali
NT2
NT2

Mesaj gönderen konyali »

sansli canim bisey daha sorucam(cok sordum galiba hihi) :) aradım ben randevu icin neler götürmem gerektigini söyledi bayan ama seyehat saglık sigortası diyolar ya ordaki bayan demedi getir diye bende sormayı unuttum gereklimi diye, simdi istemedigi icin götürmesem bi problem olur mu? yinede her ihtimale karsı alayımı ? :roll:

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

walla cnm hic cok soru soruyorum diye cekinme biliyosun az cok beni ,istedigin zaman istedigin kadar soru sorabilirsin,,,kadin zaten gerekenleri soylemis onlari gotur yaninda,,bende basvurdugumda bendende istememislerdi seyahat saglik sigortasi nedendir bilmem ama bazilarindan istiyolar bazilarindan istemiyolar ,,,annem konsolosluk kapisinda beni beklerken benimle birlikte icerde bulunan birisinden istediler seyahat sigortasi onlarda yaptirmak icin ciktiklarinda disariya kapidaki guvenlik gorevlisine nerde yaptirabiliriz diye sormuslar oyle olunca annem telaslanmis bizde yaptirmadik acaba bi sorun olurmu diye ve gitmis guvenlik gorevlisine sormus ordaki kizda eger kizinizdan istenmemisse yaptirmaniza gerek yok hemde onlar turistik vize icin basvurmuslar oyuzden istenmis sizden istedilermi demis kiz anneme oda yok soylemediler demis kizda tamam ozaman yaptirmaniza gerek yok demis,,,bizde yaptirmadik bi problemde cikmadi,,,eger tin kodu olmadan arama sansin varsa(ustunden nerdeyse 2 sene gecti hatirlayamiyorum) ara sor icin rahat etsin yada ddigim gibi ordada hemen cikip yaptirma sansin var sanirim,,,yani simdi ne desem bos olur yaptir desem istememisler gotursende onlar almasa az bi miktarda olsa paran gitmis olucak yaptirma desem oraya gitttiginde isterlerse ah sansli yaktin beni deyip konsolosluk etrafinda telas telas dolasip sigorta yaptircak yer aramani istemem ,,,yani karar senin arkdsm,,,ayyy amma uzattim yaa kusura bakma,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
konyali
NT2
NT2

Mesaj gönderen konyali »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

sen bilirsin tabikide cnm yaptiririm diyosan yaptir,,,simdi fotokopide soyle bisey eger esin hollanda vatandasi ise hollanda pasaportunun fotokopisini vereceginden oturum kartinin fotokopisini istemezler cunku hollanda vatandaslarinin oturum kartlari pasaportun resimli sayfasinin kucultulup kart haline getirilmis sekli yani oyuzden istemezler ama esin turk vatandasi ama oturumu varsa ozaman sen turk pasaportunun fotokopisi yada faksinin yaninda oturum kartinin fotokopisini yada faksinida al yanina,,,ama dedigim gibi hollanda vatandasi ise zaten nl pasportunun faksini vereceginden gerek olmaz oburune,,,sanirim yazili sayfalari olmasi gerek ben hepsini komple cektirmistim yanlis hatirlamiyosam kadin yazili sayfalarini alip gerisini bana vermisti diye hatirliyorum ama sen yinede hepsini gotur sonra niye aradaki sayfalari getirmedin fln demesinler..
hollandadayim(2008-5)

“Hollandaya Vize Basvurusu ( mvv )” sayfasına dön