YARDIMMMM....(Dil ogrenmek istiyorum ama okul parasi prblem)
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- NT1
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: hollanda
YARDIMMMM....(Dil ogrenmek istiyorum ama okul parasi prblem)
Arkadaslar agustos 1.2011 tarihinden beri Hollandadayim aile birlesimi uyum sinavi kalktigi icin mutluyum ama Hollandadaki dil zorunlulugunun kalktigi icin cok uzgunum...cok buyuk bir engel oldu bana okula gitmek istiyorum ama surekli zorluklarla karsilasiyorum...buradaki okulu aradik 6 bin euro para yatirip kendi imkanlariyle okucak denildi.Buradaki okula giden turk tanidiklarimiza sordurduk ogretmende ayni seyi soyledi...daha sonra bi numara daha elimize gecti okulu aradik saati 12.30 euro dan ders verildigini soylemisler form gonderelim dediler randevu verecekler gidip konusucaz..heryonden bana engel yaa oraya gidersemde tranvayla gidicem ordan otobusle yol bilmem yordam bilmem bide gunluk 5 euro tranvay parasi dayan paraya bilmiyorum napicam napabilirim bilgisi olan arkdaslar yardimci olabilirmi...inanin o kadar cok gitmek istiyorum ki...keske Hollandadaki zorunluluk kalkmasaydi herkes gibi bende gidebilseydim problem olmadan.ama hic olmadi 12.30 euroya haftada birkac gun gitmek istiyorum son care olarak.randevu icin gittigimizde de bulundugum yerdeki okula giden turklerele gitmek istedigimi soylicem insallah kabul ederler dua edin arkadaslar.Allahim herkesin yar ve yardimcisi olsun benimde...bilgisi olan kardeslerim yardimlarinizi bekliyorum....
not:lutfen konuya uygun baslik aciniz zira sitemiz kurallari geregince yardim,lutfen yardim,acil bakarmisiniz gibi konuyla alakasi olmayan basliklar acmak yasaktir...anlayis gostereceginizi umar tesekkur ederiz...
saygilar...
sansli...
not:lutfen konuya uygun baslik aciniz zira sitemiz kurallari geregince yardim,lutfen yardim,acil bakarmisiniz gibi konuyla alakasi olmayan basliklar acmak yasaktir...anlayis gostereceginizi umar tesekkur ederiz...
saygilar...
sansli...
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: YARDIMMMM.....
eger hic bi yonden bisey bulamassan ve 6 bin euro + yol parasi cok zor dersen bi alternatifin daha var arkdsm,oda buurthuisler,buralarda (genellikle) ucretsiz bazende cok cuzzi bi miktarla hollandaca ders veren gonullu hollandali hocalar var buralardada cok guzel ogrnebilirsin dili,(eger okullarda bi cikis yolu bulamassan)...ama bunlar inburgeringsdiploma veya sinavi vermiyolar normal dil ogretiyolar burda dili ogrendikten sonra direk kendin sinava girebiliyomusun onu bilmiyorum eger girebiliosan basvurunu yaparsin inburgeringsexamen yaparsin herkesin sinav yaptigi yerlerde (pasaport almak icin sartt cunku) boylelikle diplomanida almis olursun...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: afyonkarahisar
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
- umuder
- NT2
- Turkiye_Sehir: balikesir
- Yabanci_Ulke: turkije
Re: YARDIMMMM....(Dil ogrenmek istiyorum ama okul parasi prb
Arkadasin demek istedigi sinav mecburiyken okul parasini devlet oduyordu simdi zorunluluk olmadigi icin kendin odemek zorundasin oda yerine gore degisiyo ; sinavin kaldirilmasi okuyup gelenler icin hic iyi olmadi tabiki dil ogrenme acisindan bence simdi 6000 eurosu olan tirink yatirip kendisi odeyecek gidecek olmayanda ogrenemeyecek ,,,okulsuz zaten ogrenilmez ,kendi kendine calisirak vs cok zor hatta imkansiz.!
14 Eylul 2009 sinava girdim
15 Ekim 2009 Hollandadan basvuru
17 Ekim 2009 vize kabul edildi(rekor)(Masallah)
5 Kasim HOLLANDADAYIM:)))
15 Ekim 2009 Hollandadan basvuru
17 Ekim 2009 vize kabul edildi(rekor)(Masallah)
5 Kasim HOLLANDADAYIM:)))
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
bir kere 10 euro yatirip, hollandali gonullulerden bedava hollandaca ders alabilirsin. ben 2 ay yasli bir emekliden ders aldim.
burda sitelerine ulasabilirsin. http://www.cvdvrijwilligerswerk.nl/index.php
selamlar,
Leonardo
selamlar,
Leonardo
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: afyonkarahisar
baktim ama maalesef bulamadim :S cursus bolumunde degisik dersler var ama dil icin olanini bulamadim maalesef. acaba tam link gonderebilirmisin?leonardo06 yazdı:bir kere 10 euro yatirip, hollandali gonullulerden bedava hollandaca ders alabilirsin. ben 2 ay yasli bir emekliden ders aldim.
selamlar,
Leonardo
-
- NT2
- Turkiye_Sehir: Yozgat
- Yabanci_Ulke: Hollanda- hengelo (ov)
one2 kardes sen nerdesin nl nin neresindesin
bende para durumundan dolayi okula gidemiyorum ama gonullu birisi haftada 2 gun ders veriyor
ben hengelo dayim
bu arada ROC de saati 7 euro duydum burda bulundugun bolgede ROC a git sor bakalim
bende para durumundan dolayi okula gidemiyorum ama gonullu birisi haftada 2 gun ders veriyor
ben hengelo dayim
bu arada ROC de saati 7 euro duydum burda bulundugun bolgede ROC a git sor bakalim
11.01.2011 sinava girdim kazandim
04,02,2011 vizeye basvuru
04,03,2011 vize onaylandi
07.04.2011 hollandadayim
20.04.2011 1 yillik oturum karti aldim
07.04.2011 hollandadayim
-
- NT2
- Turkiye_Sehir: Yozgat
- Yabanci_Ulke: Hollanda- hengelo (ov)
pardon ya one 2 demisim yasef kardes sen acmisin konuyu
sorry

11.01.2011 sinava girdim kazandim
07.04.2011 hollandadayim
07.04.2011 hollandadayim
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
bu, gonullu hollandaca dersi verenleri verdigim linkte goremeyebilirsiniz. ama gidip bir ugrarsaniz ve kendinizi kaydettirirseniz size dil dersi verecek birilerini mutlaka buluyorlar. ben kendimizi yazdirmadan once de websitelerinde yoktu. ben is tecrubesi yapmak icin kendimi kaydettirmeye gitmistim. sozde vrijwilligerswerk yapacaktim ama hollandaca ders verenler oldugunu gorunce vazgecip dil dersi almayi tercih ettim.
selamlar,
leonardo
selamlar,
leonardo
-
- NT1
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: hollanda
herkese cok tesekkur ederim onumuzdeki gunlerde yazarim daha hic bisi net degil ayrica black kardes ben leerdamdayim gonullu ders veren yerler buyuk yerlerdeymis onuda sorusturdum bisi cikmadi herseyin hayirlisi olsun Allahim yar ve yardimcimiz olsun....Allah razi olsun.